נירלט ב- 7.10

 

צבעים של תקווה בעוטף – הסיפור של נירלט 

 

 

הסיפור של נירלט

נירלט הוקמה בקיבוץ ניר עוז בשנת 1981 כמפעל ייצור מוצרי איטום ולטקס על ידי קיבוץ ניר עוז ונירים ופרצה לחזית שוק הצבע הישראלי כחברה הראשונה שהשיקה את השליכט הצבעוני שמשלב פונקציונליות לצד מגוון טקסטורות ואפשרויות עיצוביות. בהמשך נכנסה נירלט גם לתחום ייצור צבעים אקריליים לצד מוצרי תשתית, עץ, מתכת וצבעי תעשייה רטובים ואבקות.

נירלט מתמחה בפיתוח, ייצור ושיווק מגוון רחב של צבעים וציפויים המותאמים לפנים ולחוץ הבית, לעץ ולמתכת, מוצרי תשתית לצביעה ומוצרי איטום.

המפעל נטוע חזק בקיבוץ ניר עוז ורבים מבני הקיבוץ ויישובי העוטף והדרום עבדו ועדיין עובדים בו לאורך שנות פעילותו.

נירלט השקיעה כספים רבים לאורך כל שנות פעילותה בשדרוג  בקווי הייצור בניר עוז ובאוטומציה כדי להבטיח לשוק את המוצרים המתקדמים והאיכותיים ביותר. החברה שמה לה למטרה להכניס הייטק לצבע ומוצרי נירלט ידועים באיכות ללא פשרות המושתתת על טכנולוגיה מתקדמת.

נירלט מעסיקה כ- 400 עובדים מתוכם כ- 200 עובדים מועסקים במפעל הייצור המרכזי של נירלט בקיבוץ בניר עוז. רבים מהם גרים ביישובי העוטף ובשאר יישובי הדרום ויחד עימם ידעה לאורך השנים ימים קשים של הפגזות ומבצעים צבאיים.

 

הסיפור של המפעל הבוער

בשבת השחורה של פרוץ המלחמה ב- 7.10.2023 המפעל היה סגור וחיי עובדים רבים ניצלו בשל כך.  מחבלי החמאס הסתובבו בשטח המפעל באין מפריע והציתו אותו בזדון. המפעל נפגע וניזוק באופן משמעותי, כשחלקים נרחבים ממנו נפגעו באופן מהותי כתוצאה מהשריפה, בעיקר בקווי הייצור ובמתקני האחסנה של מוצרי הצבע לבנייה שבליבת פעילותה של נירלט. הנזקים הניכרים שנגרמו, ידרשו הקמה מחדש של המפעל בתום המלחמה.

עובדי החברה תושבי עוטף עזה, חוו אובדן וסבל בלתי ישוער במתקפה זו, כשעובדת החברה ומשפחתה ואף בני משפחה של עובדים אחרים, נחטפו על ידי המחבלים.

 

מפעל נירלט לפני מאורעות ה- 7.10 

מפעל נירלט לאחר מאורעות ה- 7.10 

 

התאוששות יציבה

המפעל של נירלט הוא סמל לקשר החזק בין החברה ליישובי העוטף. לכן למרות המצב המורכב והפגיעה הקשה נירלט תחזור ותקים מחדש את המפעל בניר עוז.

למרות האתגרים שהציב הנזק הנרחב, הצוותים של נירלט פעלו נמרצות לחזרה לפעילות במהירות ובבטחה ככל שניתן.  השיקום המלא צפוי להימשך מס’ שנים אך נמצאו חלופות מיידיות לייצור מוצרי החברה ולהמשך מתן מענה ראוי ומקצועי ללקוחות החברה.

מפעל הסולבנט בניר עוז, שלא נפגע במתקפה ב- 7.10, חזר ראשון לפעילות במהלך דצמבר 2023 למרות האתגרים והמלחמה הנמשכת שבאזור. בשבועות שלאחר מכן חזרו בהדרגה רבים מהמוצרים האהובים והמובילים של נירלט כמו סדרת אקווניר, היפרסיד, וונדרקריל, רוק בונד ועוד.

נירלט שכרה מרכז לוגיסטי בבאר שבע שייתן מענה זמני למרלו”ג שהיה בשטח המפעל בניר עוז ובמהלך חודש מאי 2024 אף החלה לייצר בו את השליכט הצבעוני האיכותי והמפורסם שלה.

אתר הייצור של האבקות שנמצא בנתניה המשיך לעבוד לאורך כל התקופה ולספק סחורה לשוק.

חשוב לציין שכל המוצרים מיוצרים ע”י עובדי נירלט ובמעקב בקרת איכות ע”י אנשי הפיתוח של נירלט על מנת להמשיך ולהבטיח שהמוצרים שלנו ימשיכו לתת מענה ללקוחות באיכות הטובה והמוכרת טרום המלחמה.

 

הבטחה לעתיד

נירלט מחויבת למדינה ולעובדיה ותחזור לבנות מחדש את המפעל בקיבוץ ניר עוז.

ניר עוז זה הבית שלנו ובכוונתנו לחזור ולהקים שם מפעל טוב יותר, גדול יותר ומתקדם יותר.

תהליך הבנייה מחדש מספק לנירלט הזדמנות ליישם טכנולוגיות חדשניות ולשפר את היעילות התפעולית. המתקן החדש יצויד בתשתית מודרנית ובחדשנות טכנולוגית, מה שיבטיח את יכולתנו לעמוד בדרישות הייצור ולעלות עליהן ולהביא לצרכנים את המוצרים האיכותיים ביותר.

נירלט מתמקדת בשיפור מתמיד ומצפה לעתיד משגשג יותר. אנו מעריכים מאוד את הסבלנות, ההבנה והתמיכה של הלקוחות, השותפים ובעלי העניין שלנו בתקופה מאתגרת זו.

 

סיפור של תקווה

מאורעות ה7.10 עוד יסופרו רבות בכל מיני אמצעים ודרכים! אנו מאמינים ופועלים לכך שהסיפור של נירלט, כמו גם הסיפור של תושבי העוטף ושל העם כולו, יהיה סיפור בצבעים של עוז ותקומה.

הסיפור של נירלט, כמו סיפורה של החבר הישראלית,  הוא סיפור של תקווה, חוסן, נחישות ורצון להצליח. סיפור על חברה שדואגת לעובדיה, ללקוחותיה ולמדינה. סיפור על עתיד טוב וצבעוני יותר.

רוכשים נירלט ועוזרים בשיקום העוטף! 

 כשאתם קונים נירלט אתם עוזרים לנו לעטוף את הארץ בצבעים של אופטימיות ותקווה.

 

 

 

נירלוט נעים!