כיכר הבית
מעיצוב שמרני בגוון אחיד לשלל סגנונות וצבעוניות מתפרצת – הסלון הישראלי עשה דרך ארוכה. ההמלצות שלנו לעיצוב הסלון שלכם: שילוב צבעים נכון, טיח דקורטיבי וגילדינג
אנחנו מתכנסים בסלון לשיתוף ולשיחה, לצפייה בטלוויזיה ולאירוח, וברוב הבתים הוא החלל הראשון המתגלה בכניסה לבית. לכן חשוב לעצב סלון שיתאים לצרכים של בני המשפחה, אבל גם יוכל לשמש מעין כרטיס ביקור של הבית. בעבר נהגו לעצב את הסלון בגוון אחיד, וכל הרהיטים והפריטים בחלל השתייכו לאותה משפחת גוונים. מאז עבר הסלון הישראלי תהפוכות רבות, וקיבל פנים חדשות לגמרי. הוא נפטר מהשמרנות, הפך ליותר מגוון, וכיום ישנם כמה סגנונות מובילים:
סגנון בארוק וקיטש: נפוץ מאוד בעולם, ומתאפיין באלמנטים בהשראת תקופות הבארוק והרוקוקו: פיתוחים, עיטורים והרבה זהבים. כדי לשמר טוויסט מעודכן ועכשווי, מומלץ לשלב בעיצוב פרטים מודרניים בקווים ישרים.
סגנון מודרניסטי: סגנון מוביל שמתאפיין בקווים ישרים וגאומטריים, ובשילוב של ריבועים, מלבנים, עיגולים ומשולשים.
סגנון מודרניסטי-הייטקי: בהשראת תעשיית ההייטק. תוספת של פריטים מתכתיים והרבה נירוסטה לצד זכוכית ובטון. לאפקט מושלם, מומלץ “לחמם” את הסגנון בעזרת צבעים חמים.
סגנון רטרו: מתאפיין בחזרתם של הטפטים והסקאי הצבעוני של שנות ה-50–60.
סגנון סקנדינבי: בהשראת איקאה, רהיטים מעץ בהיר וריפודים בהירים בצבעי לבן-שמנת.
סגנון כפרי: נפוץ מאוד בישראל, בהשפעת יבוא של ריהוט מהמזרח. הסגנון מתאפיין ברהיטי עץ, כלים ובדים אתניים, ובתוספת טקסטורות ליישון ולחימום האווירה על הקירות.
גם אם לא מצאתם את הסלון שלכם באחד מהסגנונות האלה, הכנו לכם מפת דרכים לעיצוב הסלון:
גוון שולט ניטרלי וקיר דומיננטי
מומלץ לבחור גוון שולט ניטרלי לרוב הקירות, ורק קיר אחד לצבוע בגוון דומיננטי יותר, כדי ליצור עניין וגירוי לעין. אם השילוב בין השניים הוא שילוב רך, לדוגמה בז’ וכתום, יעניק המראה הכללי תחושה של הרמוניה. אם השילוב הוא קונטרסטי וחד, כמו למשל אדום ושחור, תקבלו אפקט דרמטי. לא חייבים לצבוע את אחד הקירות בצבע דומיננטי, אפשר לשלב אלמנט צבעוני גם באמצעות אביזרים דקורטיביים, כמו כדים ותמונות צבעוניות.
טיח דקורטיבי ליצירת אווירה
הוספת טקסטורה יכולה לתרום רבות לעיצוב וליצירת אווירה חמימה בסלון, מפני שהטקסטורה מקנה בולטות לקיר. בניגוד לדעה הרווחת, ליצור קיר דקורטיבי או נישה מיוחדת בעזרת טיח הוא לא דבר מסובך. מובן שחשוב לבחור חומרים קלים ליישום, וללמוד את כל שלבי התהליך לפני הביצוע.
ההמלצה שלנו
הוסיפו טקסטורה לקיר אחד בסלון או לנישות. מוצרים שיעשו את העבודה הם טיח ווגה, או לחלופין צבע טיח. הווגה הוא טיח מינרלי רב-עובי, עמיד במיוחד, במראה טבעי ומסורתי. הוא ניתן ליישום במגוון טקסטורות לקבלת אפקטים מיוחדים על קירות פנים וחוץ ומגיע ב-48 גוונים של פיגמנטים טבעיים. צבע טיח במראה של טיח טבעי מקנה לקיר מרקם מחוספס ומלא חיים. הוא מיועד לצביעת קירות פנים וניתן לגיוון ב-1,500 גוני מניפת נירלט.
גילדינג (הזהבה) למראה חם ועשיר
טכניקה נוספת שיכולה לתרום לעיצוב הסלון היא הגילדינג (חיפוי בעלי זהב). זוהי טכניקה עתיקת יומין בעלת אילן יוחסין מרשים, שבעזרתה כל חדר, ואפילו הפשוט ביותר, יכול לזכות במראה חם ועשיר המתאים לעיצוב הבתים היום. וגם אם זה נשמע מורכב, פירקנו לכם את כל התהליך לשישה צעדים:
1. מוצאים נישה: עמוד, קיר מקשר, פינה או כל חלק אחר שאתם מרגישים שמתאים ליישום השיטה.
2. צובעים אותו בצבע אקרילי (נירוקריל סופר / נירוקריל 2000 / נירלט טבעי וכד’) בגוון הרצוי. שימו לב לגוון שאתם בוחרים: על רקע של גוון בהיר – עלי הזהב יבלטו פחות. לעומת זאת, אם תבחרו בגוון כהה (כחול, שחור, אדום וכו’), הניגוד בין עלי הזהב לביניהם יבליט את הקיר יותר. באופן כללי, מומלץ לבחור גוון הפוך לגוון השולט בחדר.
3. מורחים שכבה דקה ואחידה של דבק לעלי הזהב. מחכים כ-20–30 דקות עד שיהפוך דביק למגע.
4. מניחים את העלים על גבי הדבק, וטופחים קלות במברשת סומק או כדור צמר גפן.
5. מברישים בקלילות את פני השטח בעזרת מברשת רכה לסילוק שאריות עלי הזהב.
6. ליצירת מראה מיושן, משפשפים את הקיר בצמר פלדה באזורים שונים. שימו לב, שפשפו בעדינות ולא בחוזקה.