איטום גגות לחורף – הגנו על הבית שלכם מפני נזקי מזג האוויר
מזג האוויר החורפי עלול להיות בעייתי לגגות, אבל יש כמה דברים שאפשר לעשות כדי להגן על הבית מפני נזקים. אפשר לאטום את הבית לקראת החורף גם לבד מבלי לשלם לבעלי מקצוע
#איטום #איטום גגות #איטום חלונות #עשה זאת בעצמך #צבע #צבעים DIY#
הסתיו בפתח ולקראת העונה הגשומה חשוב להיערך בהתאם מפני דליפות של מים. הטיפול בגגות הוא משהו בלתי נמנע שכולם מנסים לדחות או להתעלם ממנו ואז מוצאים את עצמם בגשם הראשון עם שלולית בסלון. מספיק שבוע גשום אחד על מנת שמי שחי תחת גג לא אטום ימצא עצמו תחת תקרה לקויה שדרכה חודרים מי הגשמים לתוך הקירות ויוצרים מפגעים וסכנה. בניינים ישנים שנבנו ונאטמו בשיטות של פעם חשופים יותר לפגיעות מזג האוויר כמובן, אך גם בתים חדשים חשופים לבלאי ולליקויים ועשויים לגלות בגשם הראשון שהבית שלהם מוצף. לכן חשוב להקפיד על איטום גגות לפני שהחורף מגיע.
איטום גגות מתייחס לגגות שטוחים, שהם הגגות המתאימים ביותר לתנאי האקלים בארץ ונפוצים מאוד לצד גגות רעפים.
דליפה של מים יכולה להיגרם ממספר סיבות, כמו: שיפועים לא נכונים, פתחי ניקוז סתומים, סדקים או פגיעות ברצפת הגג. כל אלו עשויים לגרום להצטברות מים עומדים בגג המובילים לחלחול מים ולנזילה המתבטאת ברטיבות בתקרה מתחת.
חומרי איטום גגות משמשים כשכבת הגנה לגג. בחורף הם מונעים חדירת מים למבנה ובקיץ אף מסייעים בהפחתת התחממותו.
התקופה הטובה ביותר לטיפול בבעיות ונזילות מים מהגג היא בקיץ ועד בוא הסתיו.
בנירלט, אנחנו ממליצים לכם להתחיל וליישם את חומרי האיטום כבר בקיץ וזאת על מנת להבטיח:
- פעולת מנע. בקיץ חומרי האיטום מתייבשים במהירות גבוהה יותר ויוצרים שכבה עבה, אלסטית ועמידה אשר תגן על ביתכם מפגעי החורף שיגיעו מאוחר יותר.
- שמירה על טמפרטורה בקיץ ע”י איטום גג. הציפוי העבה המיושם על הגג מסייע בשמירה על טמפרטורה נמוכה יחסית בתוך הבית בזכות השכבה הלבנה המחזירה את קרינת השמש ומקטינה את התחממות המבנה.
ישנם מגוון רחב של פתרונות איטום גגות. חלקם מיועדים ליישום על-ידי אנשי מקצוע בלבד (יריעות ביטומניות או זפת חם, לדוגמא) וחלקם נוחים וידידותיים למשתמש הפרטי והמקצועי. מדובר על חומרי איטום גגות אקריליים או פוליאוריתניים, אשר מייצרים שכבת הגנה על הגג ומיושמים על-ידי פיזור או שיכבה של חומר מתאים.
דוגמה לחומר כזה הינו האקווה גארד של נירלט. מדובר בציפוי גמיש על בסיס פוליאוריתן אשר יוצר שכבה גמישה ועמידה במים עומדים המונעת הופעת סדקים. החומר עמיד בכל תנאי מזג האוויר ובקרינת UV. בנוסף, צבעו הלבן של החומר, הנשמר לאורך זמן, מסייע בהפחתת טמפרטורת המבנה גם בחודשי הקיץ.
יתרונות עיקריים של האקווה גארד:
- עמיד למים
- מפחית את טמפרטורת המבנה
- גמיש ומגשר על סדרים
איטום גגות: שלוש-ארבע ולעבודה:
לצפייה בסרטון הדרכה:
שלב ראשון – הכנת השטח
יש לנקות את הגג משאריות צבע וליכלוך. יש לבצע שטיפה של הגג ולהבריש עם מטאטא כביש לקבלת משטח נקי. לאחר ניקוי הגג, מומלץ לתקן סדקים, במידה וקיימים. יש למלא את הסדקים עם מסטיק אקרילי גמיש כדוגמת נירוטקס. חשוב לאפשר ייבוש מלא (24 שעות) של חומר המילוי.
יישום שכבה ראשונה –
מדללים את האקווה גארד ב- 10-15% מים ומערבבים. מומלץ להתחיל ביישום החומר על קירות מעקה ופינות הגג באמצעות מברשת רחבה.
לאחר מכן עוברים ליישום המשטח כולו. פיזור של חומר האיטום בצורת נחש ויישום אחיד של החומר באמצעות- רולר פרווה. מומלץ לבצע את היישום בשעות הבוקר לפני התחממות הגג. אין ליישם את החומר כאשר צפוי גשם בטווח של כ- 72 שעות.
לאחר מכן ניישם את האקווה גארד. מומלץ להתחיל ביישום החומר על קירות מעקה הגג באמצעות מברשת רחבה.
לאחר מכן עוברים ליישום המשטח כולו על-ידי יישום חומר האיטום בצורת נחש ופיזורו באופן אחיד עם רולר פרווה. יש לחזור על הפעולה וליישם שכבה שנייה לאחר יום.
יישום שכבה שנייה –
יש להמתין לפחות 24 שעות ואז לחזור על הפעולה וליישם שכבה שנייה לא מדוללת.
ואם לא הספקנו לטפל בגג בקיץ?
לעיתים קרובות בעונת הסתיו אנו נתקלים במערכות גשמים עוצמתיות המלוות אף בשיטפונות והצפות. מערכות גשמים שכאלה יותירו בתים רבים עם נזילות מהתקרה או החלונות.
לשמחתנו מזג האוויר הישראלי מאפשר פתרון גם למקרים אלה וניתן לטפל באיטום הגג גם לאחר שעונת הגשמים החלה. החורף הישראלי ידוע בימי השמש וההפוגות מהגשם. לאחר מס’ ימי שמש והתייבשות מלאה של הגג ניתן לטפל נקודתית במוקדי הבעיה.
בשלב הראשון, יש לנקות היטב את פני השטח והחלקים בהם קיימת רטיבות וריכוז מים. מקלפים את כל החלקים בהם קיימת רטיבות וריכוז מים כדי השמש תייבש את האזורים הרטובים והאזור יהיה מוכן לצביעה. רצוי להמתין ליומיים של שמש על מנת שהאזור יתייבש במלואו.
בשלב השני, יש למרוח שכבה של חומר בשם פריימר 2X מדולל בטרפנטין. היתרון של הפריימר, הוא בדחיית המים כדי לתת תשובה לגשם הקרוב.
בשלב השלישי, לאחר כמה ימים יבשים יש למרוח חומר איטום לגגות “אקווה גארד” של נירלט זאת בתנאי שבשלושת הימים הבאים לא צפוי גשם. ש ליישם את החומר בשתי שכבות בהפרש של מינימום 24 שעות בין שכבה לשכבה.
ואם המים חודרים מהחלון? יש פתרון פשוט למי שסובל מחדירת מים סביב חלונות מעץ או אלומיניום.
ראשית נדרש לנקות את המקום ממנו חודרים המים ולראות שדפנות הסדק נקיים לגמרי ויבשים. יש לנקות שאריות עם מברשת ולאחר הייבוש למלא וליישר. לאחר מכן מומלץ למרוח סופר נייטרלי של נירלט, המיועד לאיטום חלונות אלומיניום.
ט
פעולות מניעה נוספות שיש לבצע לפני החורף ואפילו במהלכו:
ניקיון מרזבים
מרזב סתום הוא מקור ללא מעט מקרי רטיבות בקירות או בתקרת הבית. כשהמים עומדים על הגג ואינם מתנקזים הם מגבירים את העומס על מערכת האיטום בגג. מים עומדים על גבי מערכת יובילו לרטיבות גדולה בכל מקום בו המערכת לא מוגנת כראוי. גם אם ביצעתם טיפול שגרתי במרזבים במהלך הקיץ, עדיין יתכן שעם בוא החורף והרוחות החזקות, הצטבר לכלוך נוסף וסתם את פתחי הניקוז. לכן, הפעולה הראשונה כאשר מזהים רטיבות היא לעלות לגג ולבדוק את מצב המרזבים.
הסרת מפגעים בגג
בזמן סערה חפצים הנמצאים על הגג עלולים לגרום לנזק למערכת האיטום. גגות בניינים מכילים אנטנות, דודים, מערכות פאנלים סולאריות, כבלים חשמליים וכבלי תשתיות. כאשר אחד מאלה אינו מאובטח או שבור הם יוצרים מכשולים על מערכת האיטום או יוצרים חורים ונזקים שיובילו לרטיבות שחודרת לבית. עליכם להכין את הגג לחורף מבעוד מועד – אך אם במהלך העונה הגשומה זיהיתם מפגע על הגג שעלול לפגוע בשכבות האיטום תקנו או הסירו אותו מיד. כמו כן הימנעו מלהעמיד על הגג פסולת.
עדיף להקדים תרופה למכה – אחת מהטעויות הנפוצות היא להתחיל לטפל בגג רק אחרי שמגלים נזילה, כאשר יש נזילה, המים שחלחלו מהגג עלולים להיות כלואים בין שכבת האיטום ויציקת הגג ולהמשיך להשפיע על הרטיבות בתוך הבית לזמן ארוך כך שגם אם נטפל בנזילה בגג, לא בהכרח תיפתר בעיית הרטיבות בבית באופן מידי.
כשם שמכונית מזדקנת, כך גם הגג וההמלצה היא לתחזק את הגג ולבצע איטום גגות אחת למספר שנים. חשוב לציין שגגות שחורים מתבלים מהר יותר מכיוון שהם קולטים חום באופן קיצוני אשר מזיק לחומר האיטום.
רכשו את החומרים הדרושים לאיטום הגג שלכם עוד היום וחסכו מעצמכם את הטרחה והעלות של תיקון נזקים בחורף.
חורף נעים ויבש!