מוזיאוני סלפי

תופעת הסלפי (דיוקן עצמי מצולם) פרצה לחיינו בעשור הראשון של המאה ה-21. הקדמה הטכנולוגית, שמאפשרת לכל אחד מאיתנו לצלם באיכות גבוהה מהנייד האישי ולהעלות את התמונות הדיגיטליות באופן מיידי לרשתות החברתיות, הפכה את התופעה לפופולארית במיוחד. מעין דחף בלתי נשלט של הרבה אנשים, בעיקר של הדור הצעיר אבל ממש לא רק, לתעד את עצמם ואת הסובבים אותם בקליק אחד מהיר ולעקוב בקנאות אחר כמות הלייקים והתגובות המצטברת. הרצון העז של אנשים להשיג את הסלפי המושלם ואולי גם לזכות בתהילת עולם, הביאו לא פעם לפציעות ולמוות כתוצאה מנפילה, טביעה וגם התחשמלות. למרות שיש כבר אזורים המוגדרים כ- “מתחמים ללא סלפי”, משנה לשנה יש עליה במקרי המוות של האובססיביים לעניין ומחקר שבדק מקרי מוות בזמן הצילומים ההרואיים, גילה שנשים מצלמות עצמן יותר, אבל גברים נהרגים הרבה יותר…

 

כדי לספק את הרקע המושלם לצילומי סלפי נהדרים ובטוחים, הוקמו בשנים האחרונות, במקומות שונים בעולם,  “מוזיאוני סלפי” או “מוזיאוני אינסטגרם”, שהופכים במהרה למוקדי חובה לעלייה לרגל. מדובר למעשה בגלריות אלטרנטיביות לאמנות או בסדרה של מיצבים בולטים ברחבי העיר, שנועדו לספק את התפאורה המתאימה למצטלמים הנלהבים. המאפיינים של מוזיאוני הסלפי כוללים לא פעם תפאורות פנטזיה צבעוניות, אביזרים גדולים במיוחד ואשליות פרספקטיבה אופטיות, שלא רק מוסיפות עניין לסלפי, אלא גם הופכות אותו במהרה לאש בשדה קוצים במדיה החברתית. הביקורת העיקרית על מוזיאוני הסלפי היא על כך שמדובר בעסקים מסחריים לחלוטין, שהכניסה אליהם היא בתשלום, זאת בניגוד לרוב המוזיאונים המסורתיים, שמטרתם העיקרית היא משימה חינוכית וגם הם מציגים לא פעם מיצבים אמנותיים שזוכים ללא מעט צילומים (חדרי המראה של יאיוי קוסאמה למשל). בעידן שבו הכל אינסטנט ולפעמים קצת מזויף, אנחנו רוצים לחוות ולהתרגש בצורה קצת אחרת, שלא תמיד תואמת את המציאות היומיומית שלנו, אבל נראית נהדר. הנה מספר המלצות למוזיאונים בלתי שגרתיים, שיהפכו את הסלפי שלכם להצלחה מסחררת:

 

Color Factory

251 Spring St, New York, NY

3303 Kirby Dr, Houston, TX

 

המוזיאון הצבעוני והאינטראקטיבי הושק בסן פרנסיסקו בשנת 2017 כפרויקט פופ אפ של מספר חודשים. המקום הוקם על ידי צוות של אמנים ואנשי קריאייטיב והציע חדרי קונספט ומתקנים צבעוניים במיוחד. הצלחת הפרויקט הביאה לפתיחתם של שני סניפים- האחד בניו יורק והשני ביוסטון. מדובר במסע צבעוני ורב חושי, שסוחף אנשים להתנסות, לשחק ולגלות את העושר הבלתי נגמר שבצבע. החוויה הזו, שמצטלמת באמת נהדר, תעלה למבוגר 38$ ולילדים בין הגילאים 3-12, 28$. לפעמים זה עולה לא מעט להשיג את הסלפי המושלם…

 

 

 

 

Museum of Ice Cream

558 Broadway, New York, NY

100 Loewen Rd, Singapore

 

במיוחד לקראת עונת הקיץ החמה, אין כמו להתרענן עם גלידה קרירה וצוננת. מוזיאון הגלידה הסכריני הוקם בשנת 2016 כפרויקט פופ אפ מצליח במיוחד, שהציע חווית משתמש קצת אחרת למוזיאונים המסורתיים. מוזיאון הגלידה הקבוע הוקם בניו יורק בשנת 2019 וכולל 13 חדרי פנטזיה בהם ניתן לשיר, לרקוד, לעצב, לשחות, לצחוק וגם להעמיס לקיבה שלל מתוקים עתירי קלוריות. לאחרונה נפתח סניף נוסף של המוזיאון בסינגפור והוא צפוי למשוך אליו קהל רחב של צעירי המזרח, הידועים בתור חובבי רקעים ורודים ומתקתקים. מחיר הכניסה להרפתקה הסופר דביקה, זהה למחירי הכניסה למוזיאון הצבע. לא מומלץ למי שבדיאטה…

 

 

 

 

 

 

Museum of Selfies

 6757 Hollywood Blvd, Los Angeles, CA 

 

בלה לה לנד של לוס אנג’לס, המוטו הוא: “Go bold or go home” ומוזיאון הסלפי בעיר המלאכים לגמרי נותן מענה לכך.סדרה של מיצבים אינטראקטיביים, שכוללים אמבט זהב, בריכת אימוג’י ושטיח אדום בשביל האוסקר הפרטי שזכינו בו. במיוחד אם כישורי המשחק שלנו לא באו לידי ביטוי מאז טקס הסיום של כיתה ו’. 

 

 

 

https://www.instagram.com/p/B2UncljnOW4/

 

 

The Dessert Museum

Seaside Boulevard, Coral Way, Pasay, 1300, Philippines

 

מוזיאון הקינוחים במנילה שבפיליפינים גם הוא מעודד חוויה צילומית מעוררת תיאבון ומלאת סוכר. במקום שמונה חדרי קונספט עם דגימות של קינוחים (כדי לשמור על המשקל), שהותאמו במיוחד לתימה של החדר. מדובר בסיור בארץ פלאות סינתטית ומתוקה במיוחד עם חורשות של ממתקים וסוכריות כותנה ורודות ובוהקות.

 

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Dessert Museum (@dessertmuseum)

 

 

TeamLab Borderless

 

החלופה התרבותית למוזיאוני הסלפי הקצת שטוחים, היא העבודות הדיגיטליות עוצרות הנשימה של קולקטיב האמנות היפני TeamLab הקולקטיב פתח בשנת 2018 את מה שנחשב למוזיאון האמנות הדיגיטלי הראשון בעולם והוא מתפרש על פני שתי קומות שמציגות רוח אמנותית חדשה ומפתיעה. בקומה הראשונה מוקרנים על הקירות, הרצפה והתקרה אפקטים ויזואליים נפלאים וקוסמיים של דימויים כמו חיות, פרחים ומפלים. במוזיאון אין מפה והרעיון הוא שהמבקרים יכולים ללכת לאיבוד במרחב חסר הגבולות ולהתמסר לשיטוט האינסופי במקום- ממש להרגיש חלק בלתי נפרד מהיצירה התלת מימדית. בקומה השנייה יש אטרקציות ופעילויות שונות, שכוללות גם הן אפקטים ויזואליים וטכנולוגיים מתקדמים, שהופכים את המוזיאון לאחד הפופולאריים בטוקיו.

 

 

 

אז אחרי שקראתם את ההמלצות, מי רוצה לעשות סלפי?

 

 

 

 

 

נירלוט נעים!