צבעוניות בראי מגמות וסגנונות
התאמת צבעים בסביבת המגורים כחלק מתהליך עיצוב הבית אמנם יכולה לשדרג את האווירה בחלל כבמטה קסמים, אולם בחירות לא מוצלחות עלולות ליצור אפקט שונה בתכלית שכלל לא תואם את כוונותינו הראשונות.
כמה פעמים נכנסתם לבית שהשרה עליכם מצב רוח טוב ורק בזכות צבעוניות ובחירת גוונים מדויקת. בתרבות בה אנו חיים צבע הוא אופנה, צבע בחלל משמש ככלי עזר, מאפשר לנו להדגיש אלמנטים או לתקן פגמים. כל החלטה בתחום עיצוב הפנים צריכה לנבוע מתוך נקודת מבטנו על עצמנו, ביתנו, ואורח החיים שלנו. האווירה בבית משקפת עד מאד את סגנון חיינו ואת מי שאנחנו באמת ולכן כל החלטה צריכה לקחת בחשבון את מי שאנחנו תוך מתן דגש על המגמות הקיימות היום, תפיסת עיצוב, סגנון וצבע מועדפים. על מנת להקל על בחירת הסגנון סיכמנו בכמה נקודות עיקריות כל סגנון וערכיו
הסגנון התעשייתי
האסתטיקה של סגנון זה מבוססת על מכאניקה, מרכיבים תעשייתיים, מערכות חשופות, חללים גדולים ופתוחים וחומרים דומיננטיים. מלווה בתחושה אורבניות, הסגנון שבא לידי ביטוי בלופטים ענקיים בערים הגדולות בעולם, שהיו בתי מלאכה ומפעלים קטנים ועברו הסבה לדירות מגורים במרכז הכרך הסואן. יצירת מראה יותר גברי וצעיר עם נוכחות צבעונית בולטת של אפורים, צבעי פחם וגרפיט.
- חללים ערומים וחשופים חללים אלו מאופיינים במשטחים גדולים, מערכות חשופות כמו צינורות מים ותעלות מיזוג ובהצגה של שלד המבנה.
- מראה בטון בלתי מעובד, כדי להגדיר חללים ולייצר אינטימיות מומלץ על שימוש במנורות תקרה ומנורות עמידה ממתכת גסה. כפתרון מדהים ליצירת מראה בטון אדריכלי טייח מינרלי פרנסצ'קה או הרפאלה בגווני הבטון השונים
- שימוש בחומרים במצב טבעי וגולמי, שימוש כנה בחומרים: ברזל, מתכת, בטון, זכוכית, בריקים, אבן ובחומרים גסים נוספים לא מעובדים.
- הוספת פריטים מטאליים, כגון גוף תאורה, כיסא במראה מאוורר ופתוח.
סגנון מינימליסטי/ זן/ סגנון יפני
הסגנון מאופיין בפשטות עיצובית, ניקיון מאלמנטים, מינימום הוא הקו המנחה של העיצוב. קווים נקיים וישרים חפים מאלמנטים קישוטיים- More Less is, בהיר ונקי.
- חומרים בצורתם הטבעית בטון, עץ, זכוכית ומתכת.
- חללים פתוחים כשמרכיב האור הינו אחד החשובים ביותר בתכנון המינימליסטי.
- שימוש נרחב בפלטת צבעים בהירה. הצבע הלבן שולט EXTRA WHITE.
- ניתן להשתמש בנקודות צבע/ חומר באופן מדויק ומצומצם- עדיפות לצבע דומיננטי נוסף אחד.
- שימוש באלמנטים מרחפים ליצירת מראה גיאומטרי, תאורה שקועה, מרחפת ונסתרת וגופי תאורה פשוטים וחלקים.
- שימוש בגוף תאורה דקורטיבי דומיננטי מרכזי.
סגנון סקנדינבי מודרני
פשטות, ניקיון חום ורוגע סגנון עכשווי, קליל ומעודכן, שהגיע אלינו מארצות הקור הנורדיות ומשתלב נפלא באקלים הים תיכוני. מעטפת בהירה בגווני פסטל בהירים ורכים ליצירת חלל רך, מואר ומאוורר המשרה אווירה חמה ונעימה.
- שילוב של חומריות טבעית גווני עץ בהירים וטבעיים, זכוכית, בטון חשוף וטקסטיל רך, משולבים עם קרמיקה וברזל לא מעובד.
- החפצים והרהיטים בחלל צריכים להיות פונקציונליים ונוחים והצורה צריכה לשרת את השימוש.
- גופי תאורה לבנים המאירים בתאורה לבנה אף היא.
- עבודה עם פלטת גוונים של גווני לבן ואפורים בהירים.
- בחירה של רהיטים "עם סיפור", שנבחרו בקפידה מעולמות שונים.
- שילוב אלמנטים צבעוניים עם הדפסים גיאומטריים עדינים כגון כריות ווילונות.
- האביזרים הם מוקד המשיכה הראשי בסגנון עיצוב זה, הם משלבים בתחכום צבעים דומיננטיים וחזקים, הדפסים וטקסטורות, דוגמאות גיאומטריות וגרפיקות שונות.
- שימוש בהמון אלמנטים שלקוחים מן הטבע. עץ גולמי, תמונות נוף המצולמות מרגעים קטנים בטבע, מסגור התמונות בלבן נקי.
סגנון קלאסי- צרפתי ורוקוקו
הרוקוקו התהווה סביב המאה ה-18, מכונה גם "בארוק מאוחר". עיצוב מתוחכם, נצחי וקלאסי, גימורים מוקפדים במראה אירופאי שמרני, ליצירת מראה אלגנטי, יוקרתי ועל זמני.
- עושר של אלמנטים דקורטיביים ליצירת דרמה, אלמנטים מעולם הצומח, שכבות של טקסטיל עשיר, טקסטורות, קרניזים עשירים וריהוט עץ עם גמורים מיוחדים.
- צבעוניות בהירה ופסטלית שמקבלת חיזוק מגוונים מוזהבים ומגווני נחושת. ניתן לשלב את הצבע השחור, שמהווה ניגוד ומשיכה לבהירות הכללית של החלל או בגוונים כהים של ירוק, סגול ובורדו ליצירת עומק.
- קריסטלים דומיננטיים, התאורה בסגנון הקלאסי מתאפיינת בשילוב של גופי תאורה בולטים ומרכזיים, כמו שנדלירים תלויים מקריסטלים, מנורות קיר דקורטיביות, פמוטים מוזהבים ושילוב של נרות ליצירת אווירה רכה ועשירה.
- צביעה של אלמנט משמעותי כגון כיסא רחב, או בפס רוחב לאורך קיר, בתעוזה וביופי בגוון זהב עשיר, אוניאור RICH GOLD
סגנון כפרי
משלב גישות וסגנונות מהעולם תלוי במקור וארץ המוצא. סגנון רומנטי, הסגנון הכפרי מגיע אלינו מבתים ישנים באירופה ובארה"ב, בעלי מראה חמים ומזמין. הסגנון מתאים בעיקר לחללים גדולים ומוארים עם התייחסות ברורה לחלל החוץ, לחיזוק הקשר עם הטבע. בתוך הסגנון הכפרי ניתן לקטלג את סגנון פרובאנס וסגנון טוסקנה: הסגנון הפרובאנסיילי הצרפתי נחשב לרך ונשי יותר בעוד הסגנון הטוסקני מאיטליה נחשב למעובד יותר וגס, מציאות השוררת בכפר.
- מאופיין בסוגי עץ שונים וכהים, רובם לא מועבדים וגסים במראה.
- אבן טבעית, לרוב מחוספסת בגווני החום, הטרקוטה הבז' וגווני החול הטבעיים. שימוש במשטחי ריצוף אך גם במשטחי עבודה למטבח, ספי חלונות וריהוט.
- פרופילי ברזל טבעיים, בידיות, במסעדי כסאות, גופי תאורה. שילוב מתכות כמו נחושת וברזל.
- טקסטיל מעוטר ושימוש בעבודות יד (קרושה/ שמיכות טלאים).
- צבעוניות רכה וחמה, צבעים המתאימים לסגנון הם גווני שמנת, בז', גוונים עדינים של חום ושילוב דקורטיבי של גווני אדום, צהוב, ירוק
- והמאפין העיקרי בסגנון טייחים מינרליים כגון הווגה או אקריליים כגון סידרת הנטורה בגימור גס ובלתי מעובד.
סגנון קולוניאלי אמריקאי – מאירופה לאמריקה
התגבש כבר בתחילת המאה ה-18 מאירופה לאמריקה בפרשנות מחודשת, שילוב שבין בתי החווה של המתיישבים האמריקנים הראשונים לבין בתי המידות הרחבים, המזוהים עם אירופה המסורתית הישנה, מתוך מטרה ליצור סגנון אמריקאי טיפוסי. העיצוב בסגנון פשוט, מסורתי ולא יקר מדי ועם זאת מלא באופי ובאווירה ביתית, חמימה ונוחה.
- בנייה נפוצה בעץ, המאפשרת הקמה מהירה של בתים בעלות נמוכה יחסית.
- חיפוי חיצוני מסרגלי עץ דקורטיביים, מסגרות עץ לחלונות ומשטחי עץ רחבים ברחבי הבית.
- לרוב פרקט כהה כריצוף לכל הבית כולל מטבח.
- הרהיטים, האביזרים והגוונים שואבים השראה מהמיקום הגיאוגרפי של הבית.
- הבתים הקרובים לחוף הים יעוצבו בהשארת מאפיינים ימיים
- בתים הממוקמים באזור המדבר יהיו בעלי גוונים חמימים יותר וגוונים טבעיים.
- חללים מוארים ומאווררים שימוש במנורות תקרה מעוטרות מברזל, מנורות עם קריסטלים עדינים ומאווררי תקרה.
- שימוש בטקסטיל בגוונים רכים בצורות גאומטריות והדפסי ציורים.
עיצוב בסגנון שנות ה- 50 עיצוב נוסטלגי
עיצוב בית בסגנון רטרו משנות החמישים, משקף את הגאות שלאחר מלחמת העולם השנייה ,שהביאה לשינוי בצריכה ההמונית. עיצוב בסגנון רטרו מסמל געגועים אל העבר ורצון לחזור לאווירה הביתית והעוטפת.
- את הסגנון נאפיין בשמחה עיצובית, המשלבת הדפסים גראפיים "מקושטים" עם שילובי צבעים מודגשים על גבי הרצפה, הקירות והרהיטים עצמם.
- סגנון נוסף בקטגוריה סגנון "דיינר אמריקאי", הסגנון מאופיין בשימוש בצבעים מסטיקיים נועזים, פלסטיק, פורמייקה, צורות גאומטריות וקווים מעוגלים.
- את הרטרו מאופק, סגנון המאופיין בשימוש בעץ טבעי, גווני בז', חום כהה, שילובים של שחור ולבן, צהוב- חרדל, ורוד עתיק ואדום.
- רטרו או וינטאג' הכוונה היא מראה ישן המשלב אלמנטים מהעבר או אלמנטים הנרכשו בהווה ועוצבו ברוח התקופה.
- צבעוניות הסגנון מאפשרת תעוזה ושימוש בערב רב של אלמנטים גוונים וחומרים.
סגנון מרוקאי
הסגנון המרוקאי הקסום והחם סגנון מלא אופי קורא תיגר על הסגנון הניטרלי והנקי. סגנון מענג חושים זה מתאפיין בעיצוב מלא אופי, חיים ושמחה. צבעוניות עשירה ותוססת, פלטת הצבעים השולטת מבוססת על קשת הגוונים החמים.
- הצבעים הנבחרים הם גווני החמרה, בורדו, אדום, כתום, צהוב וחום. גווני כחול וירוק כהים ועיטורי זהב נועדים להדגיש אלמנטים.
- שימוש בעץ, קש, במבוק, חימר, אבן ומתכת, פסיפסים דקורטיביים (זיליז') וויטראז'ים צבעוניים.
- הצורניות של החלל מורכבת מאלמנטים הכוללים קישוטים, עיטורים ופיתוחים אוריינטליים בשילוב פתחים קשתיים וצורות גאומטריות פשוטות, המתחברות יחד ליצירת מכלול מורכב ומעוטר.
- גופי תאורה ססגוניים המשלבים שלל צורות וסגנונות הכוללים פיתוחי מתכת ופליז, אבני חן, נגיעות מוזהבות וזכוכיות צבעוניות. מאחר
- הסיפור והעיצוב הצבעוני מאופיין בצבעוניות רוויה ללא התנצלויות נועזת ורוויה.
בחירת סגנון עיצוב הוא למעשה השלב הראשון בעיצוב החדר או הבית.ברגע שבוחרים ומגדירים סגנון, מלאכת העיצוב בבחירת החומרים והגוונים קלה וממוקדת הרבה יותר, כמו גם התוצאה והתוצר.
בהצלחה