סטודיו דולו

על צבע, טבע ונגרות אומן

סטודיו דולו הינו סטודיו לעיצוב ואדריכלות פנים בבעלותה וניהולה של עדי קליין. הסטודיו ממוקם בקיבוץ שריד שבעמק יזרעאל, אך הפרוייקטים פרושים בכל הארץ. בסטודיו ארבעה אדריכלים נוספים, העובדים כולם יחדיו.

7

צילום: עדי הלמן

את דרכה החלה עדי (דולו) בארה”ב כאשר סיימה לימודי אדריכלות ועיצוב בדנוור קולורדו RMCAD – Rocky Mountain College of Art & Design ומשם המשיכה להתמקצעות במשרדי אדריכלים מובילים – Brad Adams Walker Architecture  בדנוור ארה”ב, ואורבך הלוי אדריכלים בישראל. לאחר מכן פנתה עדי לדרך עצמאית וכיום מובילה את סטודיו דולו לעיצוב ואדריכלות פנים.

הרעיון שהוליד את סטודיו דולו היה המעבר מתל אביב לקיבוץ שריד ובניית ביתה הפרטי של עדי.

“הנסיעות היומיות למשרד אורבך-הלוי בתל אביב מהקיבוץ וחזרה שברו אותי, חיפשתי משרד בצפון שבו אקבל תחושה של מקום העוסק בעיצוב גבוה, בחזון עיצובי. מהר מאוד הבנתי שהפתרון היחיד שיענה על דרישותיי הוא אם אקים סטודיו משלי” מספרת עדי. “הקמתי את הסטודיו עם הרבה רצון ותעוזה לצד לא מעט חששות. הסטודיו התחיל בקטן אך גדל והלך בעקבות הבידול שלו, הוא אחר ושונה. יש לנו בסטודיו אובססיה לאסתטיקה, לדיוק ולטעם טוב”.

8

צילום: עדי הלמן

“רוב עיסוקו של הסטודיו הוא בפרטים וירידה לפרטי פרטים, העיסוק בא לידי ביטוי בנגרות האומן שאנו מתכננים עבור הלקוח. אנו מאמינים שה-דבר המגדיר את החלל הוא הנגרות, המייצרת אזורים ומאפשרת תחושת פתיחות. למשל ההבדל שבין קיר נגרות לעומת קיר רגיל: לפתע, ישנן ארבע פאות נוספות המאפשרות עוד אחסון ומענה פונקציונאלי לפי צרכי הלקוח. אנו עוסקים תמיד בתכנון חלל העונה על מירב הצרכים האפשרי. מבחינתנו בתוך התקציב, הנגרות כמעט תמיד במקום הראשון מיד לאחר חלוקת החלל”.

1

צילום: עוזי פורת

הסטודיו עוסק בפרוייקטים פרטיים אך גם במשרדים וחללי עבודה. “אני אוהבת את המגוון, פעם מדובר באחוזה של 400 מ”ר ופעם המשימה היא עיצוב בר השגה בדירה קטנה בחיפה. הכל מאתגר ומצריך מאתנו חשיבה על כל פרט ופרט” אומרת עדי. לשאלה האם ניתן לזהות את הקו העיצובי של הסטודיו, התשובה אינה חד משמעית. “הדבר הברור ביותר מבחינתנו הוא קו עיצובי נקי. אני מניחה כי אנו נעים על התפר שבין הכפרי למודרני ונפגשים איפשהו באמצע. מה שחשוב לנו יותר מכל זה רצונו של הלקוח, אחרי הכל זהו ביתו ושם הוא חי ועל כן הוא חייב לאהוב וליהנות מהתוצאה. לאורך התהליך כולו אנו עובדים בשיתוף מלא של לקוחותינו”.

2

צילום: עוזי פורת

3

צילום: עוזי פורת

לדבריה גם רמת הטעם ותחומי העניין של הסטודיו משתנים ומתעדכנים לאורך השנים, “כאנשים יוצרים אנחנו עוסקים תמיד בחיפוש, בשינוי, בלמידה ובשאילת שאלות. אנו גרים בכפר אך מושפעים מתל אביב ומהעולם כולו. סביבת עבודה היא א-ב עבור הסטודיו. אני מאמינה שמרחב העבודה צריך להיות נעים, נח ומעורר השראה. כאשר העמק כולו פרוש לפני מבעד לחלון רק כך נכון בעיני ליצור ולעצב.”.

4

צילום: עוזי פורת

קשה להתעלם מהשימוש המדהים בצבע בכל הפרוייקטים, בין אם מדובר באי מטבח צהוב ודומיננטי ובין אם טור של מגירות בדגרדה של גווני אפור שונים. “צבע תמיד היה שם” אומרת עדי. “אמא שלי אוהבת אסתטיקה ואומנות, כך שגדלתי לתוך העניין , זה חלק בלתי נפרד מהעיצוב. האהבה שלנו לצבע היא חד משמעית. אנחנו מאמינים שדי בזריקת צבע ממוקדת כדי להאיר את כל החלל. בין אם מדובר באי צהוב במטבח או צבעים פסטליים בחדר אמבטיה, אנו מעודדים את הלקוחות שלנו להעז, לשחק עם צבע ולא לברוח ללבן המינימליסטי. לשמחתנו, הלקוחות שלנו לוקחים את ההמלצות שלנו בשתי ידיים ומאפשרים לנו משחק בפלטת צבעים שהולמת את רוח הבית ואותם.”

5

צילום: עוזי פורת

“צבע הוא כלי ראשוני ליצירת חום, ממש כפי שעץ מייצר חמימות. עם הצבע אנחנו משתוללים” מספרת עדי, “הוא פחות מופיע בקירות, אך בנגרות הוא תמיד שם. העיצוב הכפרי יפגוש אותנו תמיד סביב גוונים פסטליים, בעיצוב המודרני יותר ישנם הרבה אפורים ונגיעות בוהקות גם בצהוב או כתום. אנחנו מתים על צבע, אין צבע שהסטודיו לא אוהב, יש לנו ספריית דוגמאות ענקית של צבעים, ותמיד פורשים שלל אפשרויות מכל צבע, בין אם שבעה ורודים או עשרה ירוקים.  הפרוייקט היחידי בו החלל היה לבן על לבן הוא בבית של אוצרת אמנות בדניה, שם נושא הצבע הוא מהותי אך הוא מגיע מאמנות, מציור ומפיסול אשר הפכו את החלל לצבעוני ביותר. החלל עצמו חייב היה לשמש כגלריה לבנה לאוסף המרשים.”

6

צילום: עוזי פורת

“צבע חייב להיות בכל פרוייקט, אך בכל פעם ישנן הגדרות שונות להנחת הצבע בחלל.”

http://www.studio-dulu.co.il/index.html

 

נירלוט נעים!